گزارش نشست صمیمی اعضاء هیات مدیره کانون البرز با وزیر محترم دادگستری و امضاء تفاهم نامه همکاری (مورخ ۱۳۹۹/۵/۲۸)
🔹وزیر دادگستری در دیدار با اعضای هیات مدیره کانون البرز : حکومت نباید از ظرفیت جامعه وکالت محروم شود
🔸 جامعه وکلا جامعه ای فرهیخته و صالح است و هیچگاه نباید حکومت را از ظرفیت های بزرگ چنین جامعه ای محروم ساخت.
🔸به گزارش روابط عمومی کانون البرز سید علیرضا آوایی وزیر دادگستری با بیان مطلب فوق در دیدار با اعضای هیات مدیره کانون البرز گفت : باید میان جامعه وکالت و دستگاه قضایی گفتگوی بیشتری صورت بگیرد چرا که بسیاری از سوء تفاهم ها ناشی از این است که در جامعه با یکدیگر گفتگو نمی کنیم و در نتیجه ممکن است تصاویر غیرواقعی و نادرستی از یکدیگر بوجود آید.
🔸وزیر دادگستری در ادامه افزود: مکانیزم های نظارتی موجود در جامعه وکالت به واقع مکانیزم های خوبی است و به صورت مناسب می تواند با بسیاری از ناهنجاری های احتمالی که ممکن است گریبانگیر جامعه ای اینچنین گردد برخورد نماید.
🔸 وی در این دیدار با اشاره به علاقه خود به جامعه وکلا گفت : به دلیل ارتباط مستقیمی که همواره با جامعه وکالت داشته ام ، همیشه و در همه جلسات حامی و مدافع این جامعه بوده ام و این جامعه را پشتوانه مناسبی برای نظام می دانم.
🔸وزیر دادگستری با اشاره به موضوع تنظیم آیین نامه ماده ۲۲ لایحه قانونی استقلال کانون وکلا گفت: در موضوع لایحه تمام تلاش خود را نمودم تا خدای نکرده روابط جامعه وکلا با دستگاه قضایی دچار خدشه نشود چرا این مساله را ضایعه بزرگی برای نظام می دانم.
🔸وی با اشاره به اینکه از وضعیت معیشت اکثریت وکلا با اطلاع است گفت: به نظرم اجباری شدن وکالت هم کیفیت دادرسی را بالا می برد و هم دادگاه ها را خلوت می کند ولی لازم است تا ظرفیت ها را برای استفاده مردم بی بضاعت از تسهیلات وکالت تسخیری افزایش داد.
🔸بر اساس این گزارش در این دیدار که در مورخ ۲۸ مرداد ماه جاری برگزار شد وکیل دکتر حسین تفویضی هم با اشاره به برخی مشکلات موجود در جامعه وکالت از تلاش ها و اقدامات وزیر دادگستری در ایجاد تعادل در چگونگی اصلاح آیین نامه ماده ۲۲ تشکر نمود.
🔸رییس کانون البرز گفت: ما همچنان مرجع صالح برای تصویب آیین نامه تدوینی کانون ها را وزارت دادگستری می دانیم و خواستار این هستیم که هر تصمیمی راجع به وکلا اتخاذ می گردد با همراهی و مشورت با آنان صورت گیرد.
🔸وی با اشاره به لزوم اجباری شدن وکالت گفت : لازم است تا برای جلوگیری از موازی کاری بحث جذب وکیل از سوی مرکز مشاوران نیز متوقف گردد. ضمن اینکه تبعیض ناروای مندرج در تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری باید مرتفع گردد.
🔸در ادامه این جلسه وکیل دکتر آیت اله پرویزی فرد نایب رییس کانون البرز هم گفت: به نظر می رسد باید در خصوص تفکیک فعلی قوا اصلاحاتی صورت گیرد و دادسرا از زیر مجموعه قوه قضاییه خارج شده و تحت اختیار وزارت دادگستری و قوه مجریه قرار گیرد تا علاوه بر رعایت اصل تساوی سلاح ها و تحقق بی طرفی کامل محاکم و دادرسی عادلانه ، نظارت قوه مقننه بر کیفیت تامین نظم و امنیت اجتماع از طریق نظارت بر مجموعه وزارت دادگستری امکان پذیر باشد.ایشان در ادامه علاوه بر لزوم رایزنی در خصوص رفع تفیش و بازرسی وکلا، به ضرورت اهتمام و همیاری بیشتر در خصوص طرح ها و لوایحی که به صورتی ناپخته و شتابزده در جهت آسیب به نهاد وکالت و حقوق عامه مطرح می شوند،اشاره کرد.
🔸️در این نشست صمیمی بازرس کانون وکیل حمید رضا داداش پور نیز ضمن تشکر از فرصت موجود و تقدیر از دیدگاه های سازنده جناب وزیر با اشاره به اصل ۱۶۰ قانون اساسی و نقش سازنده وزیر دادگستری در ایجاد و ارتقاء تعامل سازنده بین قوای سه گانه، بر مبانی شغل وکالت در نظام حقوق بشر و اسناد بین المللی اشاره و خواستار کمک به رفع چالش ها و افزایش تعامل سازنده در مسیر افزایش عدالت قضایی شدند.
🔸در این دیدار وکیل دکتر حمید ششگل هم با اشاره به وجود آفت کارچاق کنی در برخی پرونده ها گفت : افرادی بصورت نامرئی در پرونده ها اعمال نفوذ می کنند و اقدامات آن ها گریبانگیر جامعه وکالت می گردد. عضو هیات مدیره کانون البرز با اشاره به گسترش دانشکده های حقوق افزود: کثرت موسسات آموزشی در این زمینه موجب شده تا میزان پذیرش وکلا افزایش یابد و این مساله آثار زیان باری را هم برای کانون ها و هم برای دستگاه قضایی بوجود آورده است.وی در ادامه با اشاره به بحث ورود قضات بازنشسته به حرفه وکالت این مساله را موجب از دست رفتن بخش بزرگی از بازار وکالت برای وکلای جوان عنوان نمود و در انتها خواستار برچیدن رانت تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری شد.
🔸در انتها وکیل علی اسدالله پور عضو هیات مدیره هم ضمن تشکر از نقش تعادل بخش وزارت دادگستری در روابط کانون ها با قوه قضائیه به ویژه در خصوص پیش نویس آیین نامه لایحه استقلال ، خواستار ادامه حمایت های ایشان از جامعه وکالت در برابر فشارهای بیرونی شدند.
🔹در ادامه تفاهم نامه همکاری بین کانون وکلای دادگستری البرز و وزارت دادگستری امضاء شد.
🔸️در نشست صمیمی اعضاء هیات مدیره کانون البرز با وزیر محترم دادگستری به تاریخ ۱۳۹۹/۵/۲۸ علاوه بر اینکه مهمترین دغدغه های جامعه وکالت کشور اعم از پیش نویس آیین نامه لایحه استقلال و معضلات تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری، ضرورت توقف موازی کاری در جذب وکیل توسط قوه قضائیه و الحاق مرکز مشاوران به کانون وکلا با حفظ محوریت کانون های وکلا، رایزنی با وزارت مسکن و شهرسازی جهت اختصاص زمین با قیمت مناسب به کانون های وکلا،لزوم اختصاص ۷ اسفند به روز وکیل در تقویم، اجرای کامل مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در راستای برخورداری عملی وکلا از تامینات شغل قضا و ضرورت محوریت کانون های وکلا در تهیه هرگونه پیش نویس آیین نامه، توسط ریاست کانون وکلای البرز جناب دکتر تفویضی به وزیر محترم دادگستری منتقل شد، مراتب تقدیر و تشکر کانون وکلا از اقدامات سازنده و برخورد جدی ریاست محترم قوه در برخورد با فساد نیز اعلام و در پایان، تفاهم نامه همکاری بین کانون وکلای البرز و معاونت حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری جناب دکتر محمود حکمت نیا در راستای برگزاری دوره های آموزشی جهت ارتقاء دانش وکلا با همکاری سازمان جهانی مالکیت فکری،استفاده از نظرات مشورتی کانون ها در سیاست گذاری و تدوین لوایح،انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک و برگزاری همایش های مشترک از طریق ایجاد کارگروه مشترک بین کانون وکلای البرز و وزارت دادگستری امضاء گردید.
🔸️در پایان وزیر محترم دادگستری با تاکید بر اینکه در قضیه پیش نویس آیین نامه لایحه استقلال تلاش زیادی از ناحیه وزارت دادگستری جهت تعدیل موضوع صورت پذیرفته است، تاکید فرمودند که اساسا تقسیم بندی جامعه حقوقی به جامعه قضات و جامعه وکلا محل ایراد و اشکال جدی است و مقرر فرمودند پیشنهاد های مشخص کانون های وکلا در راستای حفظ کرامت و حقوق وکلا به صورت مستمر و مکتوب به ایشان تقدیم گردد تا پیگیری های لازم در دولت، مجلس و قوه قضائیه صورت گیرد.
- شنبه ١ شهريور ١٣٩٩-١٠:٠٩
- 2188